Zuurstof en water: essentieel voor een gezond lichaam

Zuurstof en water: essentieel voor een gezond lichaam

Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat mijn beroep als schoonheidsspecialist niet aansluit op het ontwikkelingswerk dat ik doe in Afrika. In beide gevallen werk ik niet vanuit symptoombestrijding. Armoede los je namelijk niet op door alleen geld te geven, en huidveroudering pak je niet aan door alleen een crème te smeren.

zuurstof

Wanneer je te maken hebt met bijvoorbeeld wallen, kringen onder je ogen, pigmentvlekken, vochttekort, zwellingen of roodheden, los je dit niet op met injectables of botox. Pak de kern van de vroegtijdige veroudering aan! We zijn tegenwoordig te gemakzuchtig en kiezen een weg die op de lange termijn meer problemen geeft.

Stress breekt af

De gezondheid van vrouwen, met name boven de 40, is kwetsbaarder dan die van mannen. Vooral schildklierproblemen, botontkalking, slaapstoornissen, pijnlijke spieren en gewrichten komen vaak voor.
Bij stress gaan je bijnieren meer hormonen produceren; eerst het hormoon adrenaline en daarna cortisol. Dit is een stresshormoon dat je beschermt wanneer je moet vechten of vluchten als er acuut gevaar dreigt. Glucose gaat dan naar je hersenen en spieren. Bij chronische of langdurige stress blijft je lichaam cortisol produceren. Ondanks de druk blijf je presteren omdat de aanmaak van cortisol je hartslag verhoogt en er meer zuurstof door het lichaam rondgepompt wordt. Cortisol is een afbraakhormoon, en overproductie kan leiden tot een verzwakt immuunsysteem, buikvet, snelle veroudering, darmproblemen, uitputting en overgewicht. Cortisol werkt samen met de geslachtshormonen en de schildklier. Bij chronische stress gaan alle bouwstenen naar de bijnieren. Het lichaam kiest voor overleven boven de snelheid van onze stofwisseling. Wanneer cortisol uit balans raakt, heb je kans dat je schildklier, oestrogeen en progesteron ook uit balans zijn. Cortisol breekt collageen af in de huid en verstoort de aanmaak van nieuw collageen. Eet vooral in de middag en avond koolhydraten. Dit verlaagt het cortisolgehalte.

Zuurstof en water bouwen op

  • Zorg voor rust en ontspanning, ga naar buiten en doe ademhalingsoefeningen. We ademen vaak veel te oppervlakkig. Zeker bij stress is de ademhaling te hoog. Haal 10 keer diep adem door je neus, 4 tellen vasthouden en uitademen door je mond.
  • Drink voldoende water. Drink 30 ml per kilo lichaamsgewicht; het liefst twee glazen achter elkaar een half uur voor het eten. Als er geen voldoende zuurstof in de cellen komt, kan er in de cel geen vocht worden opgenomen. Drink 4 keer 2 glazen per dag.
  • Vul de huid van buitenaf met vocht. Een droge huid of een huid met problemen is meestal het gevolg van een tekort aan vocht, niet aan vet. Water kan niet opgenomen worden, Aloë vera kan dat wel.

Aanvullende producten

Deynique is uniek in een systeemverzorging die rekening houdt met de opnamebereidheid van de huid. Je gebruikt eerst de Aloë vera gel om het vocht aan te vullen, daarna een druppeltje olie en een crème boordevol werkstoffen. Je kunt ook niet eten en drinken tegelijk. Dit maakt Deynique zo succesvol.

Deel dit artikel: