Fractional co2 laser

Fractional CO2 laser

Van sommige huidproblemen kun je hardnekkig last blijven houden. Zelfs al heeft de huid van nature een goed herstelvermogen, problemen als littekens, pigmentvlekken en zonbeschadigde huid kunnen toch zichtbaar blijven. Fractional CO2-laser is een behandeling voor huidproblemen en huidveroudering die deze problemen kan oplossen of verbeteren. Zo kun je weer genieten van een gave, effen huid.

tweeluik-1
tweeluik-2

Voor deze problemen

Fractional CO2 Laser biedt een oplossing voor:

  • littekens door acne
  • pigmentvlekken
  • rimpels
  • grove poriën
  • verslapte huid
  • door zonbeschadigde huid
  • striae
  • fijne rimpels
  • lijntjes rondom de mond

Zo ziet de behandeling eruit

Hoe gaat de behandeling in zijn werk? De laser maakt piepkleine kanaaltjes in de huid. De kanaaltjes zijn geen beschadiging, maar zorgen er wel voor dat de huid zichzelf begint te herstellen. Iedere behandeling zorgt ervoor dat een fractie van de huid vervangen wordt door gezonde, nieuwe huid (vandaar de naam – fractional!). Bij de Fractional CO2 laser kun je ook gebruik maken van een deelbehandeling zoals b.v rondom je ogen of bovenlip.

Een fijne en strakke huid

Dankzij de behandeling met de CO2-laser wordt de huidstructuur fijner en de huid strakker. De herstelperiode is kort en het effect is duidelijk zichtbaar. De laserbehandeling is geschikt voor gezicht, hals, decolleté en handen. De Fractional CO2-laser is uniek omdat het zorgt voor duurzaam resultaat.

De Fractional Co2 laser herstructureerd de collagene vezels. Bij een jonge huid ligt het collageen als laminaat netjes naast en op elkaar, bij het ouder worden gaan de vezels door elkaar liggen en verslapt de huid.

Door het maken van een technische wond werkt het op het zelfgenezend vermogen van de huid. Denk hierbij aan een snijwond, fibroblasten komen naar de wond en maken collageen aan. Dit proces werkt ongeveer 6 weken door.

 

Omdat er een huideigen proces op gang komt, zitten er nagenoeg geen risico’s aan verbonden. Houd hierbij wel rekening met een herstelperiode van 5 tot 7 dagen.

Je ondervindt na de behandeling met de Fractional CO2 Laser een branderig gevoel dat ongeveer een uur kan aanhouden. Als de behandeling klaar is, kan de huid door middel  van een ventilator worden gekoeld. Er kunnen zwellingen ontstaan die meestal na een dag of 3 verdwijnen.

Ongeveer 3 dagen na de behandeling ontstaan fijne korstjes die langzaam af gaan pellen. Dit duurt ongeveer 2 dagen. Na 7 dagen wordt u terug verwacht voor een nabehandeling. De huid wordt weer helemaal hersteld, u krijgt een vochtpakking en vervolgens kunt u zelf weer gewoon uw dagelijkse verzorging toepassen.

Eerlijke gezichten

Klaartje Huidverbetering in Den Bosch is gespecialiseerd in Fractional CO2 Laser en andere duurzame methoden voor het vertragen van huidveroudering en het verbeteren van huidproblemen. Wil je weten wat de meest geschikte methode voor jou is? Neem dan gerust telefonisch contact op om een afspraak te maken voor een gratis intakegesprek!

tweeluik-3
tweeluik-4
Deel dit artikel: