Jouw bacteriën, jouw kracht

Jouw bacteriën, jouw kracht

Stel je voor: morgen is die belangrijke vergadering waarbij jij moet presenteren. Alle ogen richten zich op jou. Je hebt je presentatie al tijden voorbereid, de outfit waarin jij je zelfverzekerd voelt ligt klaar. Er kan niets misgaan, toch? Totdat je 's ochtends in de spiegel kijkt en je een ontsierende puist moet constateren. Natuurlijk laat je daardoor je presentatie niet verpesten, maar het helpt ook niet bepaald.

bacterien

Het is nooit prettig om puistjes, roodheid of irritaties te hebben. Toch lopen we er allemaal wel eens tegenaan. Er zijn verschillende redenen waardoor onrustigheden op de huid kunnen opspelen. De belangrijkste daarvan? Je eigen bacteriën.

De spiegel van gezondheid

Je huid is de spiegel van je gezondheid. Wanneer je huidklachten hebt, rammelt er doorgaans iets 'onder de motorkap'. Huidproblemen kunnen namelijk worden veroorzaakt door verstoorde darmflora. De darmflora is een beschermende laag van miljoenen bacteriën. Deze beschermende bacteriën zijn erg belangrijk, ze houden ons gezond. Maar zodra dit delicate evenwicht verstoord raakt, ontstaan problemen. De gevolgen? Een onrustige huid, vlekjes, oneffenheden, misschien zelfs eczeem of puistjes. De onbalans in je darmflora is vaak het gevolg van je voedingspatroon. Heb je slechte eetgewoontes, dan zie je dat aan de huid. Mocht je last hebben van verstoorde darmflora, dan kun je extra ondersteuning gebruiken. Deze ondersteuning kun je halen uit Aloë Vera Vitaedrank. Deze drank bevat bitterstoffen, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Dit helpt het lichaam ontslakken, ontgiften en in evenwicht brengen van bacteriën. Het maakt je sterker én gezonder. Want alle belangrijke voedingstoffen die je consumeert, worden nóg beter opgenomen in het lichaam.

Bescherm je bacteriën!

Met een ongezonde darmflora kunnen we dus niet op een mooie huid rekenen. Darmen hebben grote invloed, maar wist je dat de huid het grootste orgaan is van ons lichaam? Om dit grote orgaan te beschermen, heb je ook huidflora. Net als de darmflora kan dit verstoren, en ook dit is zichtbaar op onze huid. Met probiotica kunnen we onze eigen beschermende bacterielaag versterken. Probiotica zijn goede bacteriën die in een product worden opgenomen. Wil je dus je huidflora herstellen, kies dan voor een product of behandeling met probiotische ingrediënten. In het innovatieve Probio Derm van Deynique zijn probiotica toegepast die de huid in balans brengen. Hiermee creëer je de basis voor een mooie, zuivere en zachte huid.

Optimale darmfunctie

Voedingspatroon voor optimale darmfunctie:

 • weinig/geen bewerkt voedsel
 • geen vet, fastfood en snoep
 • geen frisdrank
 • koffie en thee alleen zonder suiker
 • Veel water!
 • Verstoorde huidflora

Verstoorde huidflora

Mogelijke oorzaken van verstoorde huidflora:

 • milieuvervuiling
 • stress
 • verkeerde voeding
 • slechte huidverzorging
 • onevenwichtige pH-waarde

Wil jij jouw huid verbeteren of verjongen? Voor schoonheidsbehandelingen met als resultaat een stralende huid kunt u terecht bij Klaartje Huidverbetering. De specialist stelt een persoonlijk behandelplan op voor een betere of jonger ogende huid.

Verscheen eerder in het ForYou Magazine Den Bosch.

Deel dit artikel: