Fractional CO2 Laser

De Fractional CO2 Laser is een effectieve methode voor huidverjonging. Dankzij behandeling met de CO2 laser wordt de huidstructuur fijner en de huid strakker. De herstelperiode is kort en het effect is duidelijk zichtbaar. De laserbehandeling is geschikt voor gezicht, hals, decolleté en handen.

De behandeling met de Fractional CO2 laser is pijnarm, alhoewel dit per persoon en per lichaamsdeel varieert. De laser is geschikt voor alle huidtype.

Indicaties

De Fractional CO2 Laser biedt een oplossing voor:

 • acne littekens
 • pigmentvlekken
 • rimpels
 • grove poriën
 • verslapte huid
 • door zonbeschadigde huid
 • striae

Werking

Littekens, rimpels en andere hierboven genoemde problemen verminderen door de Fractional C02 Laser. Door de bio-stimilatie wordt er nieuw collageen aangemaakt wat zorgt voor een duidelijke verbetering van uw huid. U kunt de stimulerende werking van het collageen optimaliseren door de nutri-cosmetics van LaViesage in te nemen.

 

De Fractional CO2 Laser zorgt ervoor dat uw huid als het ware een paar jaar teruggaat in de tijd. Er kunnen meer behandelingen nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen. Er is echter al direct na één behandeling sprake van een zichtbaar resultaat. Het effect is langdurig maar het verouderingsproces gaat natuurlijk door. Daarom kunt u eens per twee jof drie aar kiezen voor een opfrisbehandeling.

Wij maken gebuik van een van de nieuwse generatie laser de Mixto SX C02 laser deze heeft in 2011 en de daarop volgende jaren een Award gewonnen voor de beste huidverjongende behandeling.

Resultaat

Opvallende effecten van de laserbehandeling zijn:

 • het onmiddellijk samentrekken van de collageenvezels geeft een krimpend effect van de huid
 • de huidstructuur wordt fijner
 • het resultaat is duidelijk zichtbaar
 • de herstelperiode is kort

Verfijnde techniek

De Fractional  CO2Laser is een verfijnde uitvoering van de CO2 laser die in 1994 in gebruik werd genomen. Bij de oude lasermethode werd een dun laagje van de gehele opperhuid verwijderd. Dit zorgde voor een lange herstelperiode en kans op infectie en pigmentverschuivingen.

De nieuwe Fractional CO2 Laser zorgt ervoor dat een zeer fijne laserstraal van 0.3 mm haarfijne gangen maakt in de vorm van een raster. De ruimte tussen de gangen blijft gezond waardoor de huid sneller geneest. De warmteontwikkeling tot diep in de lederhuid zorgt voor een stimulatie van de collageenproductie.

Deze methode wordt technisch en wetenschappelijk ondersteund en er is een samenwerkingsverband met artsen die gespecialiseerd zijn in lasertechnologie.

De fractional CO2 laser is de beste behandeling voor huidverjonging, littekens en versteviging van de huid, poriën worden fijner, pigmentvlekken verdwijnen. De laser heeft een krimpend effect op de huid en blijft nog 6 weken na de behandeling collageen stimuleren

Behandeling

De Fractional CO2 Laser vervangt per behandeling een fractie (fractional) van de huid. Voor een totaalbehandeling zijn daarom meerdere behandelingen nodig. Het aantal sessies varieert volgens de te behandelen afwijking. Bij acne littekens zijn soms 4 sessies vereist. Voor oppervlakkige rimpels, kleine littekens van acne, of een algemene opfrissing van de teint volstaan 1 tot 2 sessies.

U ondervindt na de behandeling met de Fractional CO2 Laser een branderig gevoel dat ongeveer een uur kan aanhouden. Als de behandeling klaar is, kan de huid door middel  een ventilator lworden gekoeld. Er kunnen zwellingen ontstaan die meestal na een dag of 3 verdwijnen.

Ongeveer 3 dagen na de behandeling ontstaan fijne korstjes die langzaam af gaan pellen. Dit duurt ongeveer 2 dagen. Na 7 dagen wordt u terug verwacht voor een nabehandeling. De huid wordt weer helemaal hersteld, u krijgt een vochtpakking en vervolgens kunt u zelf weer gewoon uw dagelijkse verzorging toepassen.

De precieze herstelperiode is afhankelijk van de plaats:

 • gezicht 5 dagen
 • hals 7 dagen
 • decolleté 10 dagen

Tarieven

Bij de tweede behandeling kunt u ook kiezen voor een plaatselijke behandeling bv onder de ogen of bovenlip (plooitjes).

Prijsindicatie na een intake gesprek

Hals vanaf € 300,-
Hals en decolleté € 500,-
Gehele gelaat € 700-
Dubbel pass (probleemgebieden worden dubbel gelaserd )

Na ongeveer 5 tot 7 dagen wordt u zonodig verwacht voor een nacontrole waarbij wij kijken hoe de huid zich heeft hersteld. Dit is niet altijd noodzakelijk.

Kleinere gebieden zijn ook mogelijk zoals ogen en bovenlip. De prijzen hiervoor worden bepaald na een informatiegesprek

Meer informatie

Klaartje Huidverbetering in Den Bosch is gespecialiseerd in Fractional Laser en andere methoden voor huidverjonging. Wilt u weten wat de meest geschikte methode voor u is? Neem dan gerust telefonisch contact met ons om een afspraak te maken voor een gratis intakegesprek.

Tijdens de gratis intake krijgt u persoonlijk advies of uw huid geschikt is voor de Fractional CO2 behandeling. Tevens bekijken we welke laserinstellingen noodzakelijk zijn om uw huid te verbeteren.

Tijdloos mooi. Zorg voor uw huid. Maak vrijblijvend kennis met Klaartje Huidverbetering