Acne

De oorzaak van acné verschilt per persoon. Acné ontstaat bij een teveel aan hoornstof op en in de huid, de talg die hierdoor verstopt raakt gaat lekken, voor bacteriën is dit een goede voedingsbodem. Als resultaat ontstaan er puistjes. Het is duidelijk dat het hier gaat om een verstoorde huidfunctie. Niet gek dat een aangepaste dagelijkse verzorging noodzakelijk is.

Vaak hebben personen met een acnéhuid ook een verstoorde darmfunctie en of stofwisseling, Neem wanneer je acné hebt geen melk of melkproducten en geen lege suikers. Ook moet je aan frisdranken denken, deze zitten vaak boordevol suikers. Acne moet dus van twee kanten worden aangepakt. LaViesage steunt de behandelingen.

De zon maakt de huid dikker maar ook  droger, hierdoor drogen puistjes uit en gaat je huid er stukken beter uitzien, helaas de zon maakt de huid dikker en de talgklieren worden gestimuleerd, na een aantal weken krijg je weer een uitbarsting van puistjes.

Een hormonale disbalans is vaak een onderliggend probleem. Hormonen hebben enorm veel impact op lichaam en geest.

Vooral consequente verzorging, gecombineerd met de juiste voeding, kan de acne voorgoed  doen genezen of verbeteren.

Littekens van Acné worden minder zichtbaar met de kruidenpeeling van Dr. Schrammeck of bij grotere en grovere littekens met de fractional CO2