Veroudering “een eeuwige bouwplaats”

Veroudering van de huid is een heel normaal proces!!

Iedereen verouderd op een andere manier, het DNA speelt hier ook een rol, toch kunnen we 75%  van het DNA terugdraaien. Het hangt af van uw motivatie om gezond te blijven en het ouder worden te vertragen.  Aldus Marianne Rots, hoogleraar moleculaire epi genetica in het UMCG Je wordt dus geboren met een set genen, maar allerlei omgevingsfactoren beïnvloeden welke genen harder of zachter aanstaan. Met name ook onze levensstijl is van groot belang: ongezond gedrag leidt tot ongezonde veranderingen in de markeringen op het DNA. Zo kunnen we deels zelf onze gezondheid beïnvloeden door een gezonde levensstijl.

Hoe snel en op welke wijze u huid verouderd kunt u zelf bepalen.

Uw huid verouderd door:

 • Toxine
 • Verlies van collageen
 • Verslapping van de spieren
 • Verandering in het vet/bindweefsel
 • Krimpen van de botten
 • Zwaartekracht
 • Stress

Wat kunt u hier zelf aandoen.

Toxine

Toxische stoffen zijn een zeer belangrijke oorzaak van het verouderingsproces, zowel van lichaam en geest. Alle organen worden beïnvloedt door onze levensstijl,  dus ook uw huid

De lever en nieren zijn uitscheidingsorganen, wanneer deze overbelast (te hoge concentratie van gifstoffen) zijn neemt de huid het over.

Vroegtijdige huidverslapping, eczeem, pigmentvlekken en andere huidonzuiverheden zijn zichtbaar.

Voor een mooie huid en een strak bindweefsel moet de belasting worden verminderd.Doe minimaal 1 keer per jaar een Detox kuur. https://www.klaartje-huidverbetering.nl/2019/03/05/detox-laviesage/

Denk bij toxine aan, medicijnen, alcohol, pesticide, E nummers, kleurstoffen, stress, te snel eten, onregelmatig eten, alcohol, en suiker.

Ontlast de lever en de nieren zoveel mogelijk. Voeding met bitterstoffen is goed voor de lever:

 • Asperges
 • Geraspte appel
 • Witlof
 • Brandnetel
 • Aloe Vera drank
 • Grape-Fruit
 • Papaya
 • Alle koolsoorten

Ontlast de nieren:

Drink water, je hebt 30 ml per kilo lichaamsgewicht nodig, drink veel water in een bv twee glazen achter elkaar. Dit heeft het beste effect.

Dierlijke eiwitten zijn een belasting voor je nieren, je hebt maar ongeveeer 60 gram eiwitten per dag nodig,  1 gram per kilo lichaamsgewicht

Behandelingen die toxische stoffen verwijderen/verminderen:

Anti-Tox behandelinghttps://www.klaartje-huidverbetering.nl/huidverbetering/anti-tox/

Bio Face liftinghttps://www.klaartje-huidverbetering.nl/huidverbetering/lifting/

Xo Cell Plasmahttps://www.klaartje-huidverbetering.nl/behandelingen/xo-cell-plasma/

Spin Repair tot in de diepere lagen

Krimpen van de botten

Drink geen melk, koemelk bevat Calcium maar ook fosfor, het lichaam neemt calcium, fosfor en magnesium op, mits de verhoudingen juist zijn. De ideale verhouding is twee keer zoveel calcium als fosfor. Koemelk bevat net zoveel calcium als fosfor, je lichaam raakt uit balans, om weer in balans te komen moet er ergens calcium vandaan worden gehaald en dat haalt hij dan weer uit de botten. Je denkt osteoporose te bestrijden maar je maakt het alleen maar erger. Zonder melk heb je geen tekort aan Calcium, bronnen van Calcium zijn; noten, zaden, boerenkool, asperges, quina, cacao, bonen, radijs, kool, linzen, zalm, eieren, boekweit.

De drie belangrijke stoffen voor sterke botten naast Calcium; Vitamine K2, Vitamine D3 en Magnesium

Vitamine D3 vindt je vette vis noten en daglicht

Osteopolis van LaViesage, bevat vitamine K2, Calcium,  D3 en Magnesium.

Vitamine K2 wordt in de darmflora aangemaakt door bacterïen,  zorg ervoor dat de bacterieflora in orde is.

In de leeftijd van 50 jaar of ouder doe je er verstandig aan om elk jaar een pro-biotica kuur te doen van meestal 1 of 2 maanden.

Darmbacteriën spelen een belangrijke rol bij de opname van voedingsstoffen. Het is van belang om de darmflora gezond te houden.

ProBiotics bevat meervoudige bacterieculturen waarvan is aangetoond dat deze effectiever zijn dan enkel- en meervoudige stammen omdat meervoudige bacterieculturen op 3 niveaus werken:

1. Microbiota
2. Mucosale barrièrefunctie
3. Immuniteitsmodulatie in het lichaamhttps://www.klaartje-huidverbetering.nl/pro-bioom/

Verlies van Collageen:

De zon veroudert de huid door collageenverlies en oxidatieve stress Vitamine C is niet alleen goed voor uw immuunsysteem het draagt ook bij aan de collageensynthese of neem gedurende 3 maanden een kuur met de skollagen van LaViesage, een collageenpoeder.

Balance en Protect voor bescherming tegen de zon van binnenuit, boordevol bio-flavonoiden. Bio-flavonoiden zijn de echte anti-oxidanten, vitamine A C E en ook zink hebben een anti-oxidatieve werking maar hebben ook nog een andere functie. Bio-flavonen hebben een sterkere oxidatieve werking maar zijn geen verbangers van vitamine A C E en zink.

Voedingsmiddelen met collageen;  bot, gelatine, de huid van een vis

Beweeg; sport buiten, beweging houden botten en huid sterk

Collageen stimulerende behandelingen met langdurig resultaat

Fractional CO2 laser

HIFU centerless

Klassieke meso

VI Peel

Verslapping van de spieren:

De spieren van het gezicht zitten in de huid verweven, wanneer spieren verslappen gaat de huid vanzelf mee.

Doe gezicht gymnastiek en leer de massagetechnieken

Spierverstevigende behandeling

Myo

Zwaartekracht:          

Yoga hoofdstand

Breng uw dagelijkse verzorging aan tegen de zwaartekracht in, alles omhoog vanaf de kaaklijn, voor de hals, masseert u de huid naar beneden.

Doe elke dag een zelfmassage

Logisch dat niet een enkel apparaat of behandeling al deze verschillende lagen van veroudering kan oplossen

Kom voor een gratis intake gesprek bij Klaartje-Huidverbetering maak een afspraak dan kunnen we kijken welke behandelingen het meest geschikt zijn om uw huid optimaal gezond te maken.