Pigmentvlekken

Veel mensen krijgen als ze ouder worden last van pigmentvlekken (hyperpigmentatie) en onregelmatige verkleuringen. Dit  komt doordat de melanotocyten vanaf het 35e levensjaar afnemen. De huid kan zich hierdoor minder beschermen tegen UV licht. Daarom is het belangrijk een goede zonbescherming te gebruiken, ook in de wintermaanden.

Oorzaken pigmentvlekken

  • UV stralen
  • Medicatie (antibiotica, anti acne middelen, de pil)
  • Huidbeschadiging
  • Hormonen (zwangerschapsmasker, stress)
  • Chemische factoren
  • Pigmentvlekken door UV straling zijn het makkelijkste te behandelen.
  • Ontstekingen en toxine in de huid

Zwangerschapsmasker

Dit wordt veroorzaakt door hormonen als je zwanger bent of de pil gebruikt. Vaak trekken deze vlekken vanzelf weer weg na de zwangerschap of wanneer je stopt met de pil. Maar even zo vaak zijn de vlekken blijvend.

Pigmentvlekken door huidbeschadiging

Deze ontstaan door een ontstekingsreactie in de huid, bijvoorbeeld bij acné. Wanneer de huid beschadigd komen de langerhanscellen in actie. Zij activeren de melanotocyten om melanine (pigment) aan te maken. Doordat pigment een bescherming is voor onze huid wordt er meer pigment aangemaakt op de beschadigde plaats. Daarom is het heel belangrijk als je een huidbeschadiging hebt om de huid dagelijks goed te beschermen tegen UV straling.

Behandelen van pigmentvlekken

Indien de pigmentvlek in de oppervlakte zit is deze goed te behandelen, het belangrijkste is vanaf heden dagelijks een goede beschermende crème te gebruiken tegen UV licht ook in de winter.

Een huid heeft ongeveer 45 dagen nodig om pigment in de huid af te breken. Door middel van exfoliatie (peelen) kan dit proces versneld worden.

Ook zijn wij van mening dat afvalstoffen die in de huid achterblijven door teveel toxine in het lichaam, door de zon naar boven worden gehaald. Detoxen en een gezonde voeding is dan ook aan te raden. Bovendien zijn behandelingen zoals de Anti-Tox en een Bio-Facelifting vooraf aan het te behandelen gebied noodzakelijk voor een langdurig resultaat.

VI peel een diepere peeling met een snel resultaat en de producten van V Derm ter ondersteuning om de pigmentatie te verminderen.

Fracrional CO2 laserbehandeling is een zeer effectieve manier om pigmentvlekken te verminderen.

Laat uw pigmentvlekken behandelen in de winter.