Herfst, laat los om weer te vernieuwen

Laat los om weer te vernieuwen! 

Wonderen zijn niet in tegenspraak met de natuur,
maar alleen in tegenspraak met wat wij van de natuur weten.
(St. Augustinus)

De vier seizoenen hebben een enorme invloed op mensen. Uw huid vraagt elk seizoen om extra aandacht. Lange tijd hebben we geprobeerd de natuur onder de duim te houden maar de natuur heeft zelf al handige oplossingen voor problemen. In de herfst maken de bomen zich klaar voor de winter. De groene kleurstof van de bladeren wordt opgezogen, de kraan tussen de takken en de bladeren wordt afgesloten. De bladeren verkleuren en verdorren. Wanneer het vriest is het niet meer mogelijk om voeding op te zuigen, zo beschermt hij zich tegen uitdroging. Zo is het ook met onze lichamelijke systemen ga er niet tegenin maar help mee!

vernieuwen

De Huid:

In de herfst wordt de huid dunner. Tijdens dit proces kan uw huid er ouder uit gaan zien door de dode huidcellen die achterblijven op en in de huid, een vale huidskleur, pigmentvlekken, grove poriën en fijne rimpeltjes zijn de oorzaak van een te trage celdeling.

Met diversen peeling technieken of de fractionel CO2 laser kunnen wij de natuur een handje helpen om uw huid aanzienlijk te verbeteren/verjongen en deze weer te laten stralen.

  1. Het basisprincipe van een peeling is het stimuleren van de celdeling in de onderste laag van de opperhuid. Er wordt gebruik gemaakt van peelings volgens het principe resurfacing, de huid wordt vernieuwd en tegelijk worden de nieuwe cellen getriggerd om zich te herstructureren en beter te functioneren als de cellen daarvoor. Deze peelings zijn veilig en voorkomen schade aan de huid.
  2. VI Peel is een middediepepeeling geschikt voor meerdere huidproblemen zoals acne, rosacea, ook geschikt voor de donkere huid.
  3. Green Peel op basis van kruiden ook geschikt voor de donkere huid.
  4. De fractionele CO2 laser, de laser maakt met een zeer fijne laserbundel minuscule gaatjes in de huid, heeft tevens een krimpend effect.
  5. Wanneer je geen zin of tijd hebt voor een peeling/resurfacingbehandeling kan je thuis aan de slag. Met 66 day dagelijkse verzorging set van Deynique of het Celrepair set. Vraag naar de mogelijkheden!

Het wordt kouder en de lucht wordt droger. Koude lucht kan minder vocht vasthouden, dat is trouwens de reden waarom er mist ontstaat. Dit heeft een duidelijke impact wanneer je al van nature een droge huid hebt. Je kan meer jeuk hebben. Aandoeningen zoals eczeem kunnen erger worden. Vooral ouderen en ook kinderen omdat ze niet voldoende huidvet aanmaken.

Water op de huid droogt nog meer uit, neem korte en lauwe douches en smeer je huid in met een olie of een hydraterende body-lotion.

Longen en dikke darm

Aan elk seizoen zijn een aantal organen verbonden. In de herfst zijn dit de longen en de dikke darm. De longen hebben een relatie met de huid. De energie strekt zich terug, de huid wordt droger.

Droogte belast de longen en de dikke darm. Wanneer we van de zomer naar de herfst gaan, kan je immuunsysteem tijdelijk zwakker zijn, daardoor zijn we gevoeliger voor griep en verkoudheid. De centrale verwarming worden de longen nog meer belast. Drink voldoende water en zorg voor een goede luchtbevochtiging, door droogte kunnen je slijmvliezen geïrriteerd raken, uitgedroogde slijmvliezen kunnen stofjes zoals bacteriën en virussen niet meer filteren

De herfst is een tijd van loslaten:
De longen staan voor het nieuwe verwelkomen en de darmen voor het loslaten van afvalstoffen.
Door een detoxkuur te nemen in deze overgangsperiode reinig je het lichaam.
Detoxkuur van LaViesage inclusief pro-biotica/prebiotica, recepten, magnesiumsulfaat, spirulina en chlorella om de kuur zo intensief en aangenaam mogelijk te maken.

Je voelt je snel weer fit, je immuunsysteem krijgt een boost en je huid ziet er weer stralend uit!

Deel dit artikel: