Darm en huid

De basis van onze gezondheid en schoonheid ligt in de darm.

 

De goede bacteriën ( micro- bioom) in je darm spelen een belangrijke rol in onze gezondheid en levensfuncties, zij hebben allerlei invloed op onze biologische processen er is een link vanuit de hersenen naar de darm en vanuit de darm naar de hersenen, dit beïnvloedt onze huid.

Belangrijke functies van het micro-bioom zijn de bescherming tegen ziekteverwekkers en de vertering van vezels. Zelf kunnen we geen vezels verteren.

  • Deze goede bacteriën maken alle B vitamines aan en vitamine K2, sinds kort is het bekend dat er ook vitamine C aan wordt gemaakt.
  • Serotonine wordt voor 90% in de darm aangemaakt.

Wanneer raakt de darmflora uit balans

  • Niet alleen anti-biotica verstoord de darmflora, ook maagzuurremmers, medicijnen voor hoge bloeddruk en pijnstillers vernietigen de goede bacteriën.
  • Stress heeft ook een negatieve invloed op onze darmflora en huid.

  

Bij stress wordt er cortisol geproduceerd door de bijnieren omdat deze stof je beschermd  in tijden van stress reguleert het ook de verwerking van koolhydraten, vetten en eiwitten, het kan je eetlust doen toenemen, aansturen op vetopslag en stoffen afbreken die kunnen dienen als snelle vorm van energie.

Langdurige productie van cortisol kan leiden tot toegenomen buikvet, botverlies, een verzwakt immuunsysteem, vermoeidheid en een verhoogde kans op insulineresistentie, diabetes en hartziekten.

Cortisol breekt collageen af in de huid en het verstoort de aanmaak van nieuwe, waardoor de huid dunner en kwetsbaarder wordt.

Meer dienstbaarheid aan jezelf brengt gezondheid en schoonheid, Deynique heeft al meer dan 30 jaar Pro-biotica in hun cosmeticalijn.https://www.klaartje-huidverbetering.nl/pro-bioom/