Balance/Omega 3

 

Toxine  verouderen de huid sneller.

Chronische ontstekingen liggen aan de basis van veel ziektes, ook de huid wordt overbelast, pigmentvlekken, rosacea, acne, eczeem, periorale dermatitis, pigment in de hals, kunnen door een betere verhouding van Omega 3 en 6 verbeteren of zelfs verdwijnen.

Pigmentatie in de hals bij een man, vaak wordt er gedacht dat dit komt door het gebruik van After Shave in combinatie met de zon, deze pigmentatie heb ik al vaker zien verbeteren of verdwijnen bij huidbehandelingen en het gebruik van een goede sterke omega. Brengt de omega 3 en 6 in balance

 

De huid is het grootste orgaan, zij heeft het meeste te verduren.

Alle producten van LaViesage zijn ontwikkeld voor een mooiere huid, het moet echter eerst door het lichaam om een mooiere huid te krijgen, het lost dus ook veel problemen in het lichaam op.

Wat maakt de balance van LaViesage zo effectief, het bevat krillolie.

Wat is Krill olie?

Krill olie wordt gewonnen uit – de naam zegt het al – krill. Dit zijn garnaal achtige-zeediertjes die zich voeden met omega-3-rijke plankton en algen. Krill zit hierdoor boordevol EPA en DHA. Daarnaast bevatten de half-doorzichtige zeediertjes astaxanthine. Astaxanthine is de carotenoïde die de oranje- of roze-achtige kleur geeft aan bijvoorbeeld zalm, kreeft en garnalen. Astaxanthine is een anti-oxidant

Krill olie bevat omega-3 vetzuren in de vorm van fosfolipiden. Dit zijn de vetachtige moleculen waaruit de wanden van lichaamscellen zijn opgebouwd. Door deze fosfolipide-vorm zijn de EPA en DHA uit krill nog beter opneembaar door het menselijk lichaam.

Interessant weetje: krill is een heel belangrijke voedingsbron voor veel vissen. Die hebben hun hoge gehalte aan omega-3 vetzuren dus voornamelijk aan krill te danken. LaViesage heeft ook een pure krill suppletie Skin Secure. Kijk ook wat u zelf aan uw voeding kan veranderen. Scroll hiervoor naar beneden.

 

Chronische ontstekingen veroorzaakt 95% van alle ziekte.

Onderzoek toont aan dat als we onze verhouding van Omega 6/3 vetten in ons lichaam verlagen tot 4.1 dat we o.a. 70% minder kans hebben op hart en vaatziekten. 95 %  van alle ziekte komt voort uit laaggradige ontstekingen/chronische ontstekingen. Gemiddeld is dit 20.1 we krijgen dus veel teveel omega 6 binnen en te weinig omega 3. De balance tussen omega 3/6 20.1

Normaal gesproken wordt het lichaam tegen schadelijke stoffen en ziektewekkers beschermd door middel van de lichaam barrières. Voorbeelden hiervan zijn de huid en de darmwand. Ze zorgen ervoor dat alle rotzooi waarmee je in aanraking komt wordt buitengehouden. Maar een Westerse leefstijl met chronische stress, gifstoffen en ongezonde voeding zorgt ervoor dat deze barrières verhoogd doorlaatbaar worden. Ze raken als het ware lek en zijn daardoor niet meer in staat om alle schadelijke stoffen en ziekteverwekkers tegen te houden. Het gevolg is dat er van alles de bloedbaan in kan lekken. Dus ook schadelijke toxische stoffen. Als de lichaam barrières langdurig lek zijn en er constant ziekteverwekkers in de bloedbaan aanwezig zijn, blijft het immuunsysteem continue geactiveerd. Er is dan sprake van een chronische ontsteking die vaak gepaard gaat met insulinegevoeligheid insulineresistentie.

Op lange termijn leidt dit tot vage klachten zoals vermoeidheid. Stemmingswisselingen, moeite met afvallen en slaapproblemen. Maar ook tot welvaartsziekten zoals MS, Crohn, Colitis Ulcurosa, diabetes type 1 en 2. Alzheimer, Parkinson, depressie, reumatoïde artritis, artrose  hooikoorts, astma, COPD, botontkalking, aderverkalking, allergieën, eczeem, PMS, overgangsklachten en Psoriasis.

Bron. R.Leth

 

Het bekendste Omega 6 vetzuur is linolzuur. Dit zuur wordt normaal gesproken omgezet in Gamma linoleenzuur GLA deze omzetting is nodig voor opname in het lichaam maar daar heeft het lichaam wel de volgende stoffen voor nodig

 • Vitamine B6
 • Zink
 • Magnesium

GLA kan dan weer omgezet worden in hormoonachtige stoffen, de zogenaamde prostaglandines 1en 3. Daar is wel weer voor nodig:

 • Vitamine B3
 • Vitamine B6
 • Vitamine C

Het lichaam kent vele hormonen met diverse functies. De hormonen Prostaglandines (hormoonstoffen) worden aangemaakt door Geslachtshormonen. De aanmaak en balans tussen de drie types Prostaglandines is mede door ons voedingspatroon verstoord. Een lage aanmaak blijkt in verband te staan met onderstaande klachten.

Wat doen deze prostaglandines nu eigenlijk?

 • verwijden de bloedvaten
 • remmen ontstekingen in het lichaam
 • kan trombosevorming remmen
 • verlaagt de bloeddruk
 • remt de aanmaak van cholesterol
 • stimuleert de eigen afweer

Wanneer ontstaan er bij de omzetting van linolzuur naar GLA problemen?

 • Wanneer er niet genoeg vitamine B3, B6, Zink en magnesium aanwezig
  is voor de omzetting van linolzuur naar GLA
 • Wanneer er een erfelijke stoornis is
 • Wanneer je teveel verzadigde vetten eet of teveel alcohol drinkt
 • Door het moderne dieet krijgen we teveel linolzuur binnen

Wat gebeurt en dan met het overtollige linolzuur?

Dit wordt omgezet in arachidonzuur, dit is hetzelfde zuur dat vrijkomt bij verhitting van rood vlees. Dit zuur maakt ook weer een hormoonachtige stof aan (prostaglandine 2) dat juist ontstekingen bevordert. Wat op lange termijn kan dit leiden tot allerlei problemen zoals boven is beschreven.

Voeding die ontstekingen bevorderen:

 • Voeding uit een fabriek met kunstmatige zoetstoffen en chemische toevoegingen (E nummers, kleurstoffen
 • Plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, soja, maisolie, frituurvet, margarines (neem roomboter)
 • Arachidonzuur komt voor in dierlijke producten ( met name varkensvlees en zuivel)
 • Gluten houdende granen zij beschadigen makkelijk de darmen, gluten beschermen de graankorrel ( door snelle groei van de granen worden automatisch de gluten groter, dit kan problemen geven)
 • Teveel suiker, koffie, thee en alcohol
 • Gebruik van maagzuurremmers
 • Gepasteuriseerde zuivel met name van de koe

Voeding die ontstekingen kan remmen:

 • Veel ontstekingen beginnen in het spijsverteringskanaal. Alle voeding die gunstig zijn voor de darmflora zijn ook gunstig om ontstekingen te remmen. (vooral knoflook en uien)
 • Alle plantaardige voeding waaronder verse biologische groenten
 • Olijfolie is ontstekingsremmend (koudgeperst) gebruik dit vooral in salades en voeg het toe wanneer het gerecht klaar is zonder warmte bron
 • Koolzaadolie bevat ook de juiste verhouding 6/3 maar bij verhitting veranderd het in meervoudig onverzadigde vetzuren
 • Alfa-linoleenzuur (zit in o.a. lijnzaad, en walnoten) kan de aanmaak van het arachidonzuur enigszins
 • Eieren met een goed Omega 3/6 verhouding, normaal is die bij eieren 15.1 er zijn ook eieren met 1.1 verhouding.

Samenvattend kan een slechte omzetting van linolzuur naar GLA door een omega 6 rijk dieet, erfelijke factoren, verzadigde vetten en alcohol of een tekort aan zink, magnesium, vitamine B3, B6 en C tot allerlei chronische klachten leiden. Dit probleem kan dan nog worden verergerd door een hoge inname van rood vlees.

Mensen die linolzuur slecht omzetten naar GLA kunnen GLA ook direct uit bepaalde voedingssupplementen halen zoals:

 

De juiste balance bevordert de aanmaak van de ‘goede’ prostaglandine E1, en verbetert de verhouding tot de ‘slechte’ prostaglandine E2, vooral in combinatie met een olie rijk aan omega 3, en draagt aldus bij aan.

 • Bevordert de speeksel- en traanproductie en is nuttig bij droge ogen, droge mond..
 • Preventie arteriosclerose, hart- en vaatziekten zoals trombose, embolie, infarct, te dik bloed, verhoogde cholesterol, te hoge, bloeddruk, vaatspasmen, ziekte van Raynaud, angina pectoris, migraine.
 • Beschermt het maagslijmvlies tegen het ontstaan van maagzweren o.a. bij gebruik vanniet-steroïdale ontstekingsremmers.
 • Beschermt de lever en verbetert de leverfunctie en is nuttig bij leverstoornissen door alcoholgebruik, leververvetting, leverdegeneratie.
 • Bevordert de prikkelgeleidingssnelheid van perifere zenuwen en is nuttig bij diabetisch neuropathie.
 • Ondersteunt de pancreas in zijn insulinewerking en kan bij diabetes de behoefte aan insuline verminderen.
 • Nuttig bij auto-immuunziekten bv reumatoïde artritis, ziekte van Crohn, fibromyalgie, MS, astma, hooikoorts, allergieën, kanker en bij CVS, ME; spastisch colon.
 • Bevordert het vrouwelijk hormonaal evenwicht (oestrogenen, progestagenen en maakt minder gevoelig voor prolactine) en is nuttig bij premenstrueel syndroom, onregelmatige menstruatie, uitblijven van menstruatie, sterke menstruele bloeding, borstcysten, goedaardige borsttumoren, vruchtbaarheidsproblem premenstruele periode, menopauze klachten