Mitochondriën

Mitochondria wordt gezien als de belangrijkste oorzaak van veroudering. Wanneer de mitochondriën worden aangevallen of schade oplopen. wordt de kern van de cel verwoest. Hij kan geen energie meer opwekken. Elke cel communiceert, via de geest met het hele lichaam.

Energie wordt aangemaakt middels het verbrandingsproces van suikers, eiwitten en koolhydraten. In de mitochondriën vindt alle oxidatieve verbranding in de cel plaats en daarmee het grootste gedeelte van de energieproductie. In bepaalde situaties kunnen er verstoringen in deze energieproductie ontstaan, hierdoor wordt de energieproductie minder ener  ontstaat vermoeidheid, ook van de huid.

De mitochondriale disfunctie houdt in dat er minder zuurstof via de longen naar de cellen wordt vervoerd. Cellen hebben zuurstof  om te overleven, ook ongezond eten onttrekken zuurstof uit de mitochondriën,  stress te veel blootstelling aan:

  • UV stralen
  • Electrosmog
  • Darmstoornissen
  • Zware metalen
  • Allergie voor voedsel

Veroudering en vermoeidheid ontstaat door de hoeveelheid en de functie van de mitochondriën. Het tegenovergestelde is ook waar verjonging ontstaat door het vermeerderen en beter laten functioneren van de mitochondriën. De cellen hebben een burnout, zo kunnen beauty behandelingen niet optimaal hun werk doen. SpinRepair  werkt op de mitochondriën in de diepere lagen van de huid. Het vuurtje wordt weer opgestookt.

Lichaamsbeweging, massage en goede voeding verhogen de energieopname in onze cellen. Wanneer de cellen in een goede conditie blijven worden beauty/huidhandelingen beter opgenomen en blijft het effect langer zichtbaar. Een behandeling met Ox-energetic ( zuurstof) geeft de mitochondriën nieuwe energie, werkt op de eerste huidlaag.