Licht/UVA HEV LICHT

UVA/HEV licht

 

Moeten we ons nu ook al beschermen tegen HEV licht  en UVA ??

Om de verouderingen te vertragen is dit zeker een aanrader maar geen must, het valt wel mee met de negatieve effecten.

UVA stralen en HEV ( blauw licht) hebben we de hele dag om ons heen zowel in de zomer als in de winter. Buiten en binnen. Het is licht wat we nodig hebben, zonder licht is er geen groei en leven mogelijk. Maar wat doet het als we met teveel HEV licht in aanraking komen.

UV-A straling gaat door zijn langere golflengte dieper de huid in dan UV B (verbranding) Deze straling bereikt zelfs de lederhuid en kan de vezels die hierin liggen beschadigen. Hierdoor verliest de huid zijn elasticiteit en ontstaan op het oppervlak van de huid fijne rimpeltjes. UV straling bestaat  95% uit UVA, (Aging)

UVA gaat door glas heen

Zonnebanken stoten alleen maar UVA af, deze zijn wel 6 keer sterker dan het UVA in daglicht

HEV licht (Blauw licht) gaat nog dieper,het maakt deel uit van het lichtspectrum en is aanwezig in natuurlijk licht. Blauw licht zorgt voor een goed slaapcyclus, maakt vitamine D aan en werkt anti-bacterieel. Vandaar dat het wordt ingezet bij de behandeling van acne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blauw licht komt ook uit digitale apparatuur, laptop, I Phone, TV volgens onderzoeken is het inderdaad zo dat blootstelling aan een hoge dosis blauw licht vrije radicalen kan genereren  net zoals uv- straling en vervuiling, hierdoor verouderen we sneller en kan dit uiteindelijk rimpels en pigmentvlekken geven.

Wetenschappelijke onderzoeken worden meestal gedaan met een overdreven hoeveelheid.  in dit geval blauw licht om aan te kunnen tonen dat het inderdaad zo is. Het blauwe licht,  afkomstig uit apparatuur is niet zo sterk als het blauwe licht in daglicht. De hoeveelheid hangt natuurlijk af van hoelang  je achter de computer zit, hoe vaak je kijkt op je smartphone en hoeveel selfies je maakt.

Selfies hebben de hoogste dosis blauw licht maar je moet wel 60 selfies dagelijks maken wil je extra schade aanbrengen. Niets om je zorgen over te maken dus, maar wel een rede om je extra te beschermen tegen vrije radicalen om verouderingen te vertragen.

Het lijkt me niet verstandig om al het blauwe licht te blokkeren, we hebben het ook nodig. Het kan daardoor ook negatieve effecten hebben. Bovendien bestaan er geen filters tegen blauw licht. Er zijn wel filters die een klein gedeelte van het blauwe licht kunnen filteren.  Zinkoxide en titanium. Om de oxidatieve stress tegen te gaan die alle stralingen UVA B en HEV gebruik je anti-oxidanten. Ook in je voeding, eet voldoende fruit en groente.

 

 

 

 

 

 

Breng wat minder tijd door achter je beeldscherm……..

Deynique heeft verschillende dagcrèmes voor je dagelijkse verzorging/bescherming zowel voor de zomer als de  winter met anti-oxidanten, waaronder ook vitamine B3 die stralen weerkaatst, en een extra licht- bescherming met titaniumdioxide 15 spf. Op deze wijze kan je heel simpel zorgen dat de negatieve effecten worden gereduceerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Multi van LaViesage beschermt de huid ook tegen daglicht UVA en HEV van binnenuit. 

 

 

De Protect is een luxe multi van LaViesage, deze  zit boordevol vrije radicalenvangers. Vrije radicale vangers of  Antioxidanten zijn rijk aan flavonoïden, die je beschermen tegen de oxidatieve stress van teveel schadelijk licht. Flavonoiden hebben een werking die 20 tot 50 maal sterker is dan vitaminen A C en E.

Vitamine A C en E, zink, selenium worden ook wel aangeduid als anti-oxidanten, deze dit zijn  geen flavonoïden maar hebben slechts een werking als anti-oxidant, wanneer je een teveel aan vitamine A en E neemt kunnen deze in je lichaam gaan stapelen en hebben dan een negatief effect op je gezondheid.

De Protect heeft krachtige antioxidanten uit de natuur, druivenpitextract,  en alfa- liponzuur, verder bevat het vitamine D3, vitamine C licopeenzuur (beschermt tegen UVA en HEV) Spirulina, caroteen, lysine, zink, magnesium, calcium, spirulina bevat alle B vitamines uit de natuur, groene thee extract, caroteen, is een pro vitamine A, Gojiberry extract, vitamine E, chroom, selenium en koper

Balance bevat astaxanthine een natuurlijke antioxidant uit de zee op basis van algen. die beschermen tegen de oxidatieve stress van UVA en HEV licht een goede doses Omega 3. Zo bent u het hele jaar door beschermt. Deze producten beschermen en repareren de cellen bij schade. SPF ongeveer 4

Protect en Balance biedt bescherming het hele jaar door.

TIP: Rood fruit bevat veel flavonoïden zoals rode bessen, blauwe bessen, granaatappel, appel, rode peer al het gekleurde fruit en groenten. Maak gebruik van deze groente en fruit. Flavonoïden zitten vooral in de pitten van de druif, ga op zoek naar een groenteman die deze verkoopt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Flavonoïden zitten vooral in de pitten van de rode druif, helaas bijna niet meer te krijgen maar ze zijn er nog wel.